IBU'dan Önemli İş Birliği
Türkiye Gazetesi: IBU’dan Önemli İş Birliği
Türkiye Gazetesi’nin 26 Şubat 2026 tarihli haberine göre, Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU), öğrencilerinin Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği ülkelerindeki diploma denklik süreçlerini daha sağlıklı şekilde tamamlayabilmeleri amacıyla yeni iş birlikleri başlattı.
Haberde, yurt dışında eğitim planlayan gençler için diploma denkliğinin üniversite tercihlerinde önemli bir kriter olduğuna dikkat çekiliyor. Bu doğrultuda üniversitelerin, öğrencilerinin süreci daha profesyonel ve sorunsuz şekilde yürütebilmesi adına çeşitli iş birlikleri geliştirdiği ifade ediliyor.
Türkiye Gazetesi’nin aktardığı bilgilere göre, Kuzey Makedonya’da faaliyet gösteren Uluslararası Balkan Üniversitesi‘de bu kapsamda yeni adımlar attı. Yapılan iş birlikleri sayesinde, özellikle Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği ülkelerindeki denklik başvurularının daha sistematik ve bilinçli şekilde ilerlemesinin hedeflendiği belirtiliyor.
Haberde görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Lütfi Sunar ise denklik süreçlerinin bireysel başvurular üzerinden yürütüldüğünü, ancak üniversitelerin bu noktada aktif destek sağlamasının öğrenciler açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Kaynakça: Türkiye Gazetesi, “IBU’dan önemli iş birliği”, 26 Şubat 2026.
Editör: Mahmut Özay